lunes, 4 de junio de 2012

Carquinyolis!

INGREDIENTS:

  • 250g sucre
  • 2 ous
  • 400g farina
  • 150g avellanes (també poden ser ametlles)
  • 8g llevat químic
  • Suc d’1 llimona
  • Pell de llimona
  • Una mica de canyella
  • Una mica de vainilla
  • Un pessic de sal

PREPARACIÓ:

Tirem els dos ous i el sucre en un bol i ho remenem bé amb un batedor durant 1 minut.
A continuació afemgim el llevat, el pessic de sal, la farina, el polsim de canyella i el de vainilla, la pell de llimona i el suc.
Ara ho remanem tot amb les mans, treballarem la massa fins que es desengantxi del bol (si és necessari, hi podem afegir una mica d’aigua).
Per últim afegim les avellanes i amassem fins que quedin dins la massa.
Quan ja tenim llesta la massa la dividim en dos i allarguem cada tros com si fos una barra de pa.
Després i tirem sucre per sobre i cap al forn unst 13 minuts a 180ºC.
Quan veiem que les barres s’esquerden, les treiem del forn i n’agafem una. Aquesta l’anem tallant, amb un ganivet de serra millor, en trossos una mica esbiaixats. A continuació fem el mateix amb l’altre barra.
Quan ja estiguin tallats, tornem a posar els carquinyolis al forn, aquesta vegada entre 10-15 minuts a 180ºC, més o menys fins que es tornin daurats.
Un cop trets del forn s’han de deixar refredar una mica i ja estaran llestos per menjar!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario