INGREDIENTS:
- 250g sucre
- 2 ous
- 400g farina
- 150g avellanes (també poden ser ametlles)
- 8g llevat químic
- Suc d’1 llimona
- Pell de llimona
- Una mica de canyella
- Una mica de vainilla
- Un pessic de sal
PREPARACIÓ:
Tirem els dos ous i el sucre en un bol i ho remenem bé amb un batedor durant 1 minut.
A continuació afemgim el llevat, el
pessic de sal, la farina, el polsim de canyella i el de vainilla, la
pell de llimona i el suc.
Ara ho remanem tot amb les mans,
treballarem la massa fins que es desengantxi del bol (si és necessari,
hi podem afegir una mica d’aigua).
Per últim afegim les avellanes i amassem fins que quedin dins la massa.
Quan ja tenim llesta la massa la dividim en dos i allarguem cada tros com si fos una barra de pa.
Després i tirem sucre per sobre i cap al forn unst 13 minuts a 180ºC.
Quan veiem que les barres s’esquerden,
les treiem del forn i n’agafem una. Aquesta l’anem tallant, amb un
ganivet de serra millor, en trossos una mica esbiaixats. A continuació
fem el mateix amb l’altre barra.
Quan ja estiguin tallats, tornem a posar
els carquinyolis al forn, aquesta vegada entre 10-15 minuts a 180ºC,
més o menys fins que es tornin daurats.
Un cop trets del forn s’han de deixar refredar una mica i ja estaran llestos per menjar!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario